keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Diy sängynpääty

Voi onnellisuutta! Vihdoin ja viimein  kauan haaveissa ollut sängynpääty on valmis. Olihan siinä (sittenkin, *kröhöm*) kova homma. Vaan kannatti!


Pääty on tehty 160cm leveään sänkyyn. Korkeutta sille tuli noin 134cm. Makuasia tekeekö päädystä sen verran leveämmän, että pääty tulee vähän yli. Itse halusin niin,  että on saman levyinen sängyn kanssa.

En ollut ekaa kertaa tässä hommassa,  niin jotain ideaa tekovaiheista oli.

Googlettamalla "nappi sängynpääty" löytyi ohjeita, sekä erilaisia malleja. Mietin pitkään tuota nappi asiaa, että tilaanko valmiit. Päätin sitten kuitenkin ostaa päällystettäviä nappeja.

Nappien päällystys oli nopeaa hommaa. Tein niitä 28kpl. Tilasin ne Täältä.


Jyskistä ostin patjan,  hintaan 30e ja vaneria k-raudasta, hinta 25e.

Pojan isämies sai ottaa vastuun vanerin taiteilusta. Tässä tulevan päädyn takaseinä. 
Nappien sommittelua. Kunhan sopivat kohdat oli löytyneet, niin ne merkattiin tussilla. 
Tässä kuvassa kankaan alareuna on nidottu vaneriin kiinni ja kangas heitetty tuohon. 

Nappien paikat näkyivät hyvin kankaan läpi, joten oikean kohdan löytyminen oli helppoa. Vaneriin on porattu kaksi reikää nappien kohdalle (jotta langat olisi helppo kiristää)

Tein niin innoissaan tätä, että kuvaukset vähän unohtuivat..

Pistelin tavallisella parsinneulalla napit kankaan läpi ja patjaan niin pitkälle kuin meni. Sitten neula vedettiin pihdeillä ulos jne.  Tämä oli hankalin vaihe ja asiaa olisi voinut helpottaa joku järeämpi neula. Patjaa kun piti samalla painaa ja toisen vetää neulaa ja huh. Mulla oli ainakin sormet rakoilla tämän homman jälkeen :D monen monta tuntia meni tuossa nappien laittamisessa. Aloitimme alareunasta ja sitten välillä nidottiin kangasta kiinni (melkeinpä sitä mukaa kun etenimme) naruna käytimme juuttinarua.


Kangasta en edes lähtenyt katselemaan eurokankaasta tms, koska höpöksi se aina menee. Halusin budjetin muutenkin pysyvän hallinnassa, joten päädyin ostamaan tokmannilta lakanakankaan. Toimii!





Nappien kiristys oli hankalaa kun apukäsiä ei mulla silloin ollut saatavilla. Polvella painoin nappia ja koitin sitoa päädyn takaa naruja. Tää on niin tätä :D voi olla että vähän vielä kiristelen nuita, kunhan on joku joutilaana kaveriksi :)

Sänky on nyt vähän hassusti ja päätykin näyttäisi paremmalta harmaata seinää vasten. (ennen sänky olikin sillain päin) vaan halusin vähän uutta ilmettä ja minua nukutti yllättävän hyvin järjestyksen muututtua. Nää on näitä ja tällä mennään,  kunnes taas unet karkaa ja pitää miettiä uutta järjestystä.. ;D

-Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)